Početna stranica » Riječ struke

Riječ struke

Valentić: Zaštita na radu važna je i tvrtkama sa samo jednim zaposlenikom

Građevinski sektor suočava se s povećanjem opsega poslova, nedostatkom domaćih kvalificiranih radnika, ali i visokom stopom smrtnosti. Uoči obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu, Savez samostalnih sindikata Hrvatske objavio je da je u posljednjih 10 godina poginulo 118 radnika na hrvatskim gradilištima.

Josip Atalić

Atalić: Probleme moramo rješavati prije nego eskaliraju

U predahu od svakodnevnih obveza i završetka konferencije o potresnom inženjerstvu, Josip Atalić, profesor s Građevinskog fakulteta u Zagrebu i voditelj Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, komentirao nam je trenutačno stanje na terenu, doprinos građevinara u obnovi oštećenih područja, ali i čemu su nas potresi u Hrvatskoj i Turskoj naučili. Osvrnuo se i na nedavno održanu humanitarnu gala večer “Građevinari za Klaićevu”.

Pogledajte kako je građen most Cetina iznad Omiša

Omiška obilaznica obuhvaća dionicu Dugi Rat – Omiš istok, a na njoj će se nalaziti 7 vijadukata, 4 tunela i most Cetina. U novoj epizodi Koordinacije pogledajte kako je građen most te zato se traže rješenja kojima će se optimalno raspodijeliti promet na području Splita i okolice.