Skip to content
Početna stranica » Riječ struke » Uskoro nas očekuje 2. Humanitarna gala večer građevinara

Uskoro nas očekuje 2. Humanitarna gala večer građevinara

humanitarna gala večer

Prva Humanitarna gala večer pod nazivom “Građevinari za Klaićevu” bila je pun pogodak. Sličnih događanja u građevinskom sektoru nije bilo mnogo, a na jednoj večeri mnogi građevinari pokazali su veliko srce.

Građevinari za Klaićevu pokazali veliko srce

“S obzirom na to da nam je to bila prva humanitarna gala večer, veliki broj ljudi nije mogao znati što ih očekuje kakav je koncept i koliki će biti odaziv. Iskreno, sami sebe smo nadmašili jer vizija je bila nešto skromnija. Vjerovali smo da će se kolege iz sektora odazvati, ali da će to biti u tolikom velikom broju, na to nismo računali. Tijekom večere i nekoliko dana kasnije kada su se dojmovi slegli, ukupni dojam svih bio je pozitivno iznenađenje i podrška nama da se ovako nešto ponovi”, ističe idejni začetnik Ante Borovina.

Ante Borovina

Ante Borovina

“Građevinari za Klaićevu” prikupili su oko 240 tisuća eura. Kada su se pokrili svi troškovi, 200 tisuća eura uplaćeno je na račun bolnice za obnovu objedinjenog hitnog prijema Klinike za dječje bolesti Zagreb. Ove godine u fokusu je dječja hematoonkologija KBC-a Zagreb.

“Ne poznajem opće stanje u bolnicama. No, prema iskustvu svojih prijatelja koji rade u zdravstvenom sustavu, znam da može biti bolji. Nekoliko puta sam bio u bolnici kao pacijent i uvidio koliko taj sustav ovisi o ljudima koji se besprijekorno daju u njemu. Upravo zato, osim financijske pomoći, mislim da svima u zdravstvenom sustavu znači moralna podrška i zahvalnost na svemu što nam pružaju”, ističe Borovina.

Pred nama je 2. Humanitarna gala večer

Humanitarna gala večer “Građevinari za dječju hematoonkologiju KBC-a Zagreb” održat će se 28. 2. 2024. u hotelu Westin s početkom u 19:00 sati. Uz gala večer, druženje i opuštenu atmosferu, nastupit će klapa Cambi te renomirani hrvatski glazbenik kao gost iznenađenja. I ove godine projekt su podržali Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska komora građevinskih inženjera.

Na kraju, Borovina poziva sve svoje kolege da se odazovu i podrže ovaj humanitarni projekt.

“Drage kolege, svojim dolaskom možete pomoći da naše bolnice budu kvalitetnije opremljene i pruže bolju skrb za najranjiviju skupinu – naše male pacijente. Također, na jednom mjestu susrest ćete se s brojnim kolegama, partnerima i prijateljima. Ovo je prilika da svi mi vratimo nešto zajednici, a nema plemenitijeg načina nego pomoći najmlađima i najnezaštićenijima među nama.

Imamo svi dojam da vrijeme sve brže ide i nekad se čini kao da smo se susreli jučer, a prošla je cijela godina. Upravo zato građevinari na jednom mjestu za dječju hematoonkologiju KBC-a Zagreb. Vidimo se”, zaključio je Borovina.

humanitarna gala večer

Koordinacija pruža podršku ovakvim događajima koji okupljaju pojedince i tvrtke iz građevinskog sektora i srodnih djelatnosti. Više informacija o 2. humanitarnoj gala večeri moći ćete pročitati na www.koordinacija.hr te društvenim mrežama Koordinacije.