Skip to content
Početna stranica » Riječ struke » Borovina: Želimo prikupiti milijun kuna za Klaićevu bolnicu

Borovina: Želimo prikupiti milijun kuna za Klaićevu bolnicu

Ante Borovina, spegra

U srijedu 8. veljače održava se humanitarna gala večer građevinara u kristalnoj dvorani hotela Westin. Organizator humanitarnog projekta “Građevinari za Klaićevu” je Hrvatski centar za potresno inženjerstvo uz suorganizaciju Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu. Pokrovitelji su Hrvatska komora inženjera građevinarstva, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture,  Grad Zagreb te Hrvatska gospodarska komora.

Više o projektu rekao nam je Ante Borovina, inicijator i koordinacijski organizator humanitarne akcije.

“Ideja o pomoći Klaićevoj bolnici odnosno humanitarnoj večeri došla je sa sličnog događaja koji organzira Francusko-hrvatska gospodarska komora u suradnji s tvrkom Bina Istra. Mi građevinari dobro se sjećamo novinarskih priloga o djeci koja su prilikom potresa bježala na cestu iz Klaićeve bolnice. Sama bolnica vrlo je blizu Građevinskom fakultetu, a profesor Josip Atalić, predsjednik Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, u suradnji s kolegama građevinarima donirao je novac koji su zaradili pregledom objekata nakon potresa upravo Klaićevoj bolnici.”

Cilj je prikupiti milijun kuna za kupnju uređaja i potrepština. Sličan iznos uništen je u poplavi koju je bolnica pretrpjela nedugo nakon potresa.

Na humanitarnoj gala večeri mogu sudjelovali sve građevinske tvrtke, projektanti i tvrtke usko vezane uz graditeljsku struku koje su voljne uplatiti donaciju za istu večeru. Zasad je projekt podržalo više od 70 tvrtki uz brojne ustanove i organizacije. “Ne sjećam se sličnog događaja”, zaključuje Ante Borovina.

Klaićeva, gala večer, humanitarna, Spegra